Aston Villa ima precej dober razlog, zakaj bi želela izgubiti proti Manchester Cityju

Manchester City bo v zadnjem krogu angleškega prvenstva gostil Aston Villo, ki ima precej tehten razlog, zakaj bi si želela, da City postane prvak.

Uredništvo
18. maj 2022, 10:59

Jack Grealish (Foto: Getty Images)

Manchester City bo v zadnjem krogu angleškega prvenstva gostil Aston Villo in če bo zmagal, bo vnovič osvojil naslov angleškega prvaka. City je v izvrstni formi in je upoštevajoč, kaj je na kocki, že tako velik favorit, v taboru Liverpoolu pa se še najbolj zanašajo na trenerja Ville Stevena Gerrarda, legendarnega kapetana Reds, ki bo zagotovo storil vse, kar je v njegovi moči, da Cityju pokvari slavje.

Steven Gerrard si zagotovo bolj želi, da bi naslov osvojil Liverpool, veliko vprašanje pa je, česa si bolj želi Aston Villa.

Zakaj?

Razlog tiči v poletnem prestopu Jacka Grealisha iz Aston Ville v Manchester City, ki je s 117 milijoni evrov podrl vse angleške prestopne rekorde. Končna odškodnina bi lahko bila še precej višja, saj je prestop vseboval klavzulo, da mora Manchester City Villi plačati še 15 milijonov funtov dodatne nagrade, če bo v  letošnji sezoni  osvojil naslov angleškega prvaka.

Grealish je sicer med redkimi, ki so v odlični sezoni Cityja ostali med dolžniki. V vseh tekmovanjih je na svoj račun vpisal 39 nastopov, na katerih je dosegel šest zadetkov in dodal še štiri asistence.