Atalanta je sklenila drugi najdražji nakup v zgodovini kluba

Ambicije Atalante še naprej strmo rastejo. Klub iz Bergama je uradno naznanil sklenitev svojega drugega najdražjega prestopa v zgodovini kluba.

Uredništvo
3. julij 2021, 7:37

Juan Musso je postal novi član Atalante. (Foto: Getty Images)

Atalanta je zgodba o uspehu, ki pa že nekaj časa nakazuje na to, da želi bolj trajno zavzeti položaju pri vrhu italijanske Serie A. Trikratna zaporedna uvrstitev v ligo prvakov daje klubu iz Bergama lepo mero finančne stabilnosti, kar dokazuje tudi nakup, ki se je v zgodovino Atalante vpisal kot drugi najdražji vseh časov.

Novi član Atalante je postal odlični argentinski vratar Juan Musso, ki se je v zadnjih treh letih uveljavil kot eden najboljših vratarjev italijanskega prvenstva. Njegov prestop iz Udineseja je vreden 20 milijonov evrov, Musso pa je s svojim novim klubom sklenil štiriletno pogodbo.Mussa so v zadnjih letih italijanski mediji napovedovali celo kot dolgoročnega naslednika Samirja Handanovića v milanskem Interju, zanimivo pa bo videti, kaj njegov prihod pomeni za dosedanjega prvega vratarja moštva Pierpaola Gollinija.

Najdražji igralec v zgodovini Atalante je še vedno Kolumbijec Luis Muriel, za katerega je pred dvema letoma Atalanta Sevilli plačala 21.5 milijona evrov.