Atalanta je spet opazila nekoga, ki bi ga rada izbrusila, nato pa prodala za velik denar

Pri Atalanti so specializirani za to, da poiščejo talentiranega igralca, ga izoblikujejo in nato prodajo za velik denar.

Uredništvo
22. junij 2021, 8:58

Sven Botman je zanimiv Atalanti. (Foto: Getty Images)

Odkar je jasno, da Lille po osvojitvi naslova ne bo uspel nadgraditi tega, kar mu je uspelo, klubu grozi "rop" najboljših posameznikov. Zanimanja za igralce, ki so presegli PSG, Monaco in druge tekmece v Ligue 1, je veliko. Kot prvi je že odšel vratar Mike Maignan in se preselil v AC Milan

Med kandidati za odhod pa je tudi mladi branilec Sven Botman. Enaindvajsetletni Nizozemec se je izkazal v minuli sezoni in je med tržno najbolj zanimivimi igralci Lilla. 

Zanj se najbolj zanima Atalanta, ki običajno kupuje prav takšne igralce. Vrhunske, a vendarle ne še zanimive največjim klubom. Zanimanje sicer obstaja tudi v angleški Premier League, vendar se postavlja vprašanje, če bi bila za Botmana to dobra kariera odločitev v tem trenutku kariere. 

Botman poceni zagotovo ne bo. Mediji špekulirajo o znesku 20 milijonov evrov, vendar je vprašanje, če bo to dovolj. Bo pa Lille, če bo igralca prodal, nedvomno dobro zaslužil, saj je za Botmana lansko leto Ajaxu plačal "le" osem milijonov evrov.