Atalanta se je trdo pogajala in izpogajala izjemno ceno: 55 milijonov evrov

Atalanta je na pragu sklenitve največjega prestopa v zgodovini kluba. Argentinec Cristian Romero je na poti v Tottenham, klubu iz Bergama se nasmiha neverjetnih 55 milijonov evrov.

Uredništvo
4. avgust 2021, 7:30

Cristian Romero bo za velikansko odškodnino prestopil v Tottenham. (Foto: Getty Images)

Koliko je lahko vredna ena sijajna sezona igralca, ki je že bil član velikega kluba, a ta v njem ni videl pravega potenciala? Atalanta ima odgovor, saj je na pragu tega, da argentinskega centralnega branilca Cristiana Romera, nekdanjega člana Juventusa iz Torina, proda za kar 55 milijonov evrov, s čimer bo 23-letnik postal najdražji igralec v zgodovini kluba.

Sky Sport Italia trdi, da je posel dogovorjen in da bo Romero z londonskim klubom sklenil petletno pogodbo, Tottenham pa naj bi zanj plačal 50 milijonov evrov, še 5 milijonov pa naj bi znašali 'lahko dosegljivi' bonusi.

V Atalanti se s prodajo igralca, ki je bil v sezoni 2020/21 izbran za najboljšega branilca sezone v Serie A, ne bodo predolgo trkali po prsih, saj naj bi že pripravljali kar tri nadvse zanimive prestope, s katerimi bi preusmerili iztrženo odškodnino.

Romera naj bi neposredno nasledil Turek Merih Demiral iz Juventusa, trenutno pa se vodstvo Atalante dogovarja za prestopa še dveh igralcev – vezista AZ iz Alkmaarja Teuna Koopmeinersa in branilca Malmoeja Anela Ahmedhodžića.