Atalanti se obeta nova draga prodaja v Premier League

Zmagovalki lige Europa Atalanti se po poročanju britanskih medijev znova obeta donosen posel pri prodaji igralca v elitno Premier League.

Uredništvo
24. maj 2024

Ederson (Foto: Getty Images)

Atalanta ima izvrsten nos za nakupe igralcev, pogosto pa je uspešna tudi pri poslih, ki zaradi visoke odškodnine predstavljajo visoko ekonomsko tveganje.

Klub iz Bergama je zadel v polno z nakupom Gianluce Scamacce, ki je stal kar 25 milijonov evrov, kot kaže pa bo velik dobiček ustvaril tudi z nakupom, ki ga je izpeljal že poleti leta 2022.

Atalanta je tedaj od Salernitane za 23 milijonov evrov odkupila brazilskega vezista Edersona, ki je dandanes standarden član udarne enajsterice ekipe, ki je pred dnevi osvojila prvo evropsko lovoriko v svoji zgodovini.

Ederson je bil eden najboljših igralcev finalne tekme, z odlično predstavo pa je pritegnil tudi zanimanje velikih angleških klubov kot sta denimo Tottenham ali Newcastle United.

Ederson ima z Atalanto veljavno pogodbo do leta 2027, angleški mediji pa trdijo, da bi prestop Ederson omenjena kluba stal najmanj 50 milijonov evrov.