Roma v lovu na osmino finala

Atletica ne bomo podcenjevali

Krilni nogometaš Rome Diego Perotti pred nocojšnjo tekmo z Atleticom trdi, da Italijani Špancev navkljub težkemu položaju slednjih ne bodo podcenjevali. Rimljanom že točka dovolj za napredovanje.

Uredništvo
22. november 2017, 2:20

Foto: pigac.si

Gostovanje Rome pri Atleticu našega Jana Oblaka  predstavlja za rimski klub prvo možnost zagotovitve napredovanje v osmino finala letošnje lige prvakov. Atleti Rimljane pričakujejo o zaostankom petih točk za prvo Romo in štirih točk za drugim Chelseajem, kar pomeni, da bi za drugi krog tekmovanja v zadnjih dveh krogih potrebovali dve zmagi in "čudeže" na preostalih tekmah.

A četudi so možnosti za napredovanje Madridčanov majhne, krilni nogometaš domačih Diego Perotti Atletica in njegove današnje nevarnosti še zdaleč ne odpisuje: "Absolutno jih ne bomo vzeli z levo roko. Vemo, česa je Atletico sposoben, poznamo njihove izkušnje iz lige prvakov in izločilnih bojev, poznamo njihove dosežke iz španskega prvenstva. Vemo, da jih je Simeone sposoben podžgati in to bo za nas zelo težka tekma."

Romi bi nocoj v Madridu že točka zadostovala za potrditev napredovanja. V drugi tekmi skupine C se bosta v Bakuju pomerila Qarabag in Chelsea.