Atletico bo postal urugvajski nacionalni klub

Atletico iz Madrida ima še dve veliki prestopni tarči, razplet pogovorov pa bodo še posebej pozorno spremljali v Urugvaju, kjer bodo v primeru pozitivnega razpleta madridski klub hočeš nočeš moral vzeti za svojega.

Uredništvo
3. oktober 2020, 9:04

Edinson Cavani ostaja velika prestopna želja Atletica. (Foto: Getty Images)

Atletico iz Madrida je imel zaradi Diega Godina in Diega Forlana že tako v Urugvaju ogromno navijačev, v prihodnje pa bi se povezave med španskim velikanom in deželo dvakratnih svetovnih prvakov lahko še dodatno okrepile.

Atletico je postal nov klub največjega urugvajskega zvezdnika zadnjega obdobja Luisa Suareza, trenutno pa so Madridčani v resnih pogovorih s še dvema odličnima urugvajskima nogometašema, ki sta po napovedih španskih medijev zelo blizu prihodu v Atletico.

Edinson Cavani, legendarni golgeter PSG in dolgoletni reprezentančni soigralec Luisa Suareza, je stara želja Atletica, vendar pa je njegov prihod v veliki meri pogojen s finančnimi omejitvami, kar v praksi pomeni, da si Atletico Cavanija lahko privošči le v primeru, če bi klub zapustil Diego Costa.

AS poroča, da naj bi se situacija v zadnjih dneh spremenila, in sicer naj bi Cavani precej znižal pričakovanja glede svoje plače, kar je bržčas tudi posledica dejstva, da že več mesecev neuspešno išče nov klub.

Na pragu prihoda v Atletico je še en odličen urugvajski nogometaš, in sicer naj bi srednjo vrsto okrepil 24-letni Lucas Torreira iz londonskega Arsenala. Torreira naj bi v Atleticu v letošnji sezoni igral kot posojen igralec Atletica, po koncu sezone pa ga bo španski velikan lahko odkupil za približno 20 milijonov evrov.