Atletico je v 'pole positionu' za zvezdo Serie A, ki jo oblega ves evropski vrh

Atletico iz Madrida je vse svoje sile usmeril v nakup zvezdnika Udineseja, ki ima za seboj sijajno sezono, po kateri je prestop v vrste evropskega velikana postal samoumeven.

Uredništvo
7. junij 2021, 10:40

Rodrigo De Paul je tarča Atletica. (Foto: Getty Images)

Argentinski vezist Rodrigo De Paul že vrsto let izstopa v majici Udineseja in slovi kot eden boljših vezistov v italijanski Serie A, za njim pa je bržčas najboljša sezona v karieri, saj je na 36 prvenstvenih tekmah dosegel devet zadetkov in prispeval še deset asistenc. Argentinski reprezentant je prerasel Udinese in je pripravljen za selitev v vrste katerega od evropskih velikanov, španski El Mundo Deportivo pa trdi, da je trenutno najbližje temu, da postane soigralec Jana Oblaka v madridskem Atleticu.

Trener Atletica Diego Pablo Simeone je zelo naklonjen njegovemu prihodu, trenutno pa se še zatika glede odškodnine, saj Udinese za 27-letnika zahteva kar 40 milijonov evrov odškodnine.

Omenjeni časnik trdi, da je De Paul nastopa na seznamih želja klubov kot so Juventus, Milan, Inter, Roma, Leeds United in Liverpool, vseeno pa naj bi bil trenutno na čelu kolone Atletico, ki se je zanj potegoval že v prejšnjih letih.

De Paul je svojo evropsko kariero začel v Španiji pri Valencii, a se je od Mestalle hitro poslovil in od leta 2016 naprej z velikim uspehom branil barve Udineseja.