Au revoir, Barcelona! Neymar je obljubil dolgo zvestobo Paris Saint Germainu

Zdaj je tudi uradno. Brazilski superzvezdnik Neymar je podaljšal pogodbo s Paris Saint Germainom, pri katerem bo ostal do leta 2025 oziroma do svojega 33. leta starosti.

Uredništvo
8. maj 2021, 3:14

Neymar je podaljšal pogodbo s PSG. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Paris Saint Germain je danes tudi uradno naznanil novico, ki se je napovedovala več tednov oziroma mesecev. Brazilski superzvezdnik Neymar, najdražji nogometaš v zgodovini nogometa, je s Parižani podaljšal pogodbo do leta 2025, kar pomeni, da bo vsa najboljša leta svoje kariere preživel v francoski prestolnici.

"Zelo sem vesel, ker bom nadaljeval svojo avanturo v Paris Saint Germainu. Zelo sem vesel v Parizu in ponosen sem, ker sem del te ekipe, da sodelujem s tako odličnimi igralci, igram za takšnega trenerja in sem del zgodovine kluba."

"Zaradi naštetih stvari še toliko bolj verjamem v naš projekt. Kot oseba sem zrasel tukaj, zrasel pa sem tudi kot igralec. Vesel sem, ker sem podpisal novo pogodbo in upam, da bom tukaj osvojil še veliko lovorik,
" je povedal Neymar.

Neymar se je v PSG preselil leta 2017 v enem najbolj spektakularnih prestopov vseh časov, saj je PSG zanj aktiviral odkupno klavzulo v višini 222 milijonov evrov, s čimer je Brazilec še danes daleč najdražji nogometaš v zgodovini nogometa. V PSG je doslej skupno osvojil devet lovorik, na 112 tekmah – zaradi poškodb je skupaj izpustil skoraj polovico vseh možnih tekem – pa je na svoj račun vpisal 85 zadetkov in dodal 51 asistenc.

"Jedro ambicioznega projekta so srce, talent in predanost naših igralcev. Ponosen sem, ker je Neymar sklenil dolgoročno pogodbo z nami in da bo še naprej razveseljeval navijače. Veselimo se skupne prihodnosti," je povedal predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi.

PSG je v zadnjih mesecih sklenil nove pogodbe s številnimi ključnimi akterji ekipe, ki v zadnjih letih velja za eno najboljših v Evropi. Pred Neymarjem so nove pogodbe sklenili tudi Keylor Navas, Angel Di Maria in Juan Bernat, PSG pa ima pred seboj še en velik, bržčas celo največji pogodbeni izziv – Kyliana Mbappeja.
 
adplus-dvertising