Aubameyangovo priznanje: Zavrnil sem Barcelono, da bi podaljšal pogodbo z Arsenalom

Podaljšanje pogodbe s Pierrom-Emerickom Aubameyangom je za Arsenal velik dosežek, kajti za napadalca se je zanimala tudi Barcelona. Ključno vlogo je odigral Mikel Arteta.

Uredništvo
28. september 2020, 8:52

Foto: Getty Images

Arsenal je zabeležil velik uspeh, ko je uspel prepričati napadalca Pierra-Emericka Aubameyanga in z njim podpisati pogodbo. Londonski klub je imel kar nekaj konkurence, toda trener Mikel Arteta je igralcu pojasnil, da bo osrednji akter projekta, ki zaenkrat precej obeta. Vse to so pri Arsenalu podkrepili še z denarjem, igralcu so namenili okrog 250.000 funtov tedenske plače.

Bi pa se vse skupaj lahko obrnilo tudi drugače. Za nekdanjega igralca Borussie iz Dortmunda se je zanimala tudi Barcelona, a ostala praznih rok. 

"Imel sem nekaj ponudb, tudi od Barcelone in še nekaterih drugih klubov. Moja prioriteta pa je bila ostati. Razloga sta bila dva. Prvi je bil trener Mikel Arteta, ki me je prepričal. Drugi pa je naklonjenost navijačev in ljudi v klubu. Odkar sem prišel, so me vzeli za svojega. Pa sem ostal," je dejal Aubameyang.