Avstralec Ange Postecoglou je zelo resen kandidat za klop enega največjih klubov v Premier League

Angleški mediji poročajo, da je trener škotskega prvaka Celtica zelo resen kandidat za prevzem vodenja velikana, ki že dalj časa neuspešno išče novega trenerja.

Uredništvo
25. maj 2023, 11:42

Ange Postecoglou (Foto: Getty Images)

Londonski Tottenham že vse od odhoda Antonia Conteja neuspešno išče novega trenerja, že dvakrat pa na pogajanjih ni uspel prepričati trenerja, ki je ustrezal vsem kriterijem. Vodstvo kluba se je dolgo časa trudilo prepričati nekdanjega trenerja Bayerna Juliana Nagelsmanna, v zadnjem tednu dni pa je bil še aktualno ime trenerja nizozemskega prvaka Feyenoorda Arneja Slota, ki pa je navzven sanjsko ponudbo iz Anglije zavrnil in sporočil, da ostaja v Rotterdamu.

Slot naj se ne bi strinjal z modelom vodenja kluba, saj v Tottenhamu po odhodu Fabia Paraticija hkrati iščejo tudi novega športnega direktorja, poleg tega pa ga je v ostanek pri Feyenoordu prepričalo tudi dejstvo, da bo kot nizozemski prvak v novi sezoni igral v ligi prvakov.

Kocka je tako po poročanju The Indenpendenta padla na Avstralca Angeja Postecoglouja, aktualnega trenerja Celtica, ki bi postal prvi avstralski trener v zgodovini Premier League.

Postecoglou je Celtic popeljal do dveh zaporednih naslovov škotskega prvaka, v Tottenhamu pa so tudi navdušeni nad načinom igre njegovega Celtica in so mu zato pripravljeni ponuditi priložnost, ki bi jo 57-letni Avstralec grškega porekla najbrž težko zavrnil. 

Postecoglou ni edini kandidat za klop Tottenhama, poleg njega v Angliji vztrajno izpostavljajo tudi imeni trenerja Sportinga Rubena Amorima in poslavljajočega se trenerja Eintrachta iz Frankfurta Oliverja Glasnerja.