Ažbe Jug: "Vijoličasta barva mi je bila položena v zibelko"

Vratar Maribora Ažbe Jug je spregovoril o tem, koliko mu pomeni priznanje, ki ga je prejel pred pričetkom prvenstvene tekme proti Aluminiju.

Uredništvo
14. februar 2024

Ažbe Jug (Foto: //)

Ažbe Jug je bil izbran za t.i. Vijol'čnega bojevnika za leto 2023, s čimer je postal šele drugi vratar po Jasminu Handanoviću, ki je prejel to posebno navijaško priznanje. Navijači Maribora so enemu najboljših vratarjev v slovenskem državnem prvenstvu dali vedeti, da cenijo njegovo prizadevnost in mu sporočili, da je 'eden od njih'.

"Nagrada mi ogromno pomeni, želel sem si jo, odkar sem prišel v Maribor in sem vesel, da sem jo prejel. Pred začetkom in ob podelitvi sem bil tako osredotočen na tekmo, da nisem vsega dojemal. Vtise sem zbral šele po tekmi. Bil sem ponosen, najbolj pomembno pa je, da smo zmagali, da je mreža ostala nedotaknjena in da smo odigrali res dobro tekmo," je v intervjuju za klubski YouTube kanal povedal Jug.

Jug, ki izvira iz Ruš, priznava, da ima nagrada zanj še posebno lokalno vrednost.

"Razumljivo sta domačim igralcem NK Maribor in vijoličasta barva na nek način položen v zibelko. V mojem primeru je to še bolj izraženo, saj je tudi moj oče branil za Maribor. Morda skušamo fantje iz domačega okolja iztisniti še kanček več na igrišču, ob tem pa si prizadevamo igralcem, ki pridejo od drugod, pojasniti, kaj ta klub vsem nam pomeni in letos poskušamo z enim novim pristopom znova vrniti klub, kamor sodi," je povedal Jug.