Ažbe Jug pred večnim derbijem: Nazadnje smo razveselili Ljudski vrt, naj se v nedeljo ponovi

Vratar Maribora Ažbe Jug se s soigralci že pripravlja enega zadnjih vrhuncev klubske sezone v tem letu.

Uredništvo
29. november 2023

Ažbe Jug (Foto: pigac.si)

Olimpija je z mislimi pri četrtkovi tekmi proti Lillu, v Mariboru pa so vse sile že usmerili v nedeljski večni derbi, ki se po malo manj kot desetih mesecih vrača v Ljudski vrt. Maribor je Olimpijo nazadnje gostil 19. februarja, ko je z zadetkoma Žana Vipotnika in Marka Božića slavil z 2:0, prav ta tekma pa vratarju Maribora Ažbetu Jugu predstavlja navdih pred prihajajočim derbijem.

"Vsi vemo, da gre za tekmo, ki jo nestrpno pričakujemo. Tekmo za navijače, za ekipo, za vse nas. Nazadnje je bil razplet derbija v Ljudskem vrtu pozitiven in upam, da bomo tudi tokrat mi tisti, ki se bomo veselili."

"Sledijo temeljite priprave, z namenom, da izboljšamo določene zadeve in skušamo raveseliti navijače," je povedal Jug.

Jug je bil sicer najbolj zaslužen za to, da je Maribor minuli konec tedna proti Muri ostal neporažen. Njegova obramba po strelu Nikole Jovićevića je bila ena najboljših v tej sezoni slovenskega prvenstva.

"Zgodi se, da tudi po 60, 70 minut nimaš posredovanj, potem pa moraš prispevati delež z obrambo. To je nehvaležno, sploh v teh vremenskih razmerah, vendar sem skušal priti na udarec v optimalnem položaju glede na predložek in upal, da bo žoga dovolj blizu, da se bom lahko odzval," je obrambo pokomentiral Jug.