BBC opozarja na 24 igralcev, ki bi lahko postali zvezde Eura: Na seznamu sta dva Slovenca!

BBC je objavil seznam 24 igralcev, na katere po njihovem mnenju velja biti pozoren. Med številnimi velikimi imeni sta tudi dva slovenska nogometaša.

Uredništvo
13. junij 2024

Benjamin Šeško (Foto: Getty Images)

Novinarji uglednega britanskega BBC, ki bodo aktivno sodelovali pri pokrivanju evropskega prvenstva v Nemčiji, svoje bralce, gledalce in poslušalce opozarjajo na 24 igralcev, kateri si po njihovem mnenju zaslužijo posebno pozornost.

BBC je izbiral predvsem mlade vzpenjajoče se zvezde, na seznamu pa je tudi nekaj velikih zvezd kot so denimo Florian Wirtz, Jamal Musiala, Arda Guler, Xavi Simons, Warren Zaire-Emery in številni ostali.

Očitno pri BBC zelo cenijo tudi dva slovenska nogometaša, saj sta se na seznamu znašla Benjamin Šeško in tudi Žan Vipotnik, ki nima takšnega mednarodnega profila kot številni ostali igralci s seznama.

BBC je argumentiral svoj izbor, za Šeška pa je denimo zapisal sledeče.

"Ali na tretji tekmi skupinskega dela Anglijo čakajo potencialne težave? Šeško je 21-letni in 195 centimetrov visoki napadalec, za katerega so v zadnjem času zagotovo izvedeli vsi navijači Arsenala, saj je bilo veliko govora o njegovem morebitnem prestopu iz Leipziga. Podpisal je pogodbo, po kateri je možnost njegovega prihoda splavala po vodi."

"Prehodil je trnovo pot do Salzburga (preko posoje v Lieferingu) do Leipziga, zadetki pa še kar prihajajo. Za Salzburg je v sezoni 2022/23 dosegel 18 golov, v prejšnji sezoni pa je to številke v Leipzigu skorajda izenačil," je zapisal radijski komentator John Murray, nogometni analitik v BBC Steve Wilson pa je dodal.

"Šeško postaja eden najbolj zaželenih igralcev na svetu pred poletnim prestopnim rokom. Kmalu bo postal resen izzivalec Zlatku Zahoviću v bitki za najboljšega slovenskega nogometaša v polju vseh časov."

Wilson je takole pokomentiral tudi izbor Žana Vipotnika.

"Vsekakor cenejša opcija v primerjavi z Benjaminom Šeškom, v kolikor ga bo kakšen klub želel kupiti to poletje. Nedvomno pa zelo uporaben igralec. Vipotnik je zabil gol na svojem debiju proti Kazahstanu, kmalu zatem pa je iz Maribora prestopil v Bordeaux. V minuli sezoni je dosegel 10 golov in bil ena redkih svetlih točk Bordeauxa v sicer zelo slabi sezoni."