Baby Dortmund v Rimu: V kadru kar devet rojenih leta 2000 ali kasneje

Borussia iz Dortmunda je uvodno tekmo lige prvakov proti Laziu odigrala s kadrom, v katerem je bilo kar devet 'milenijcev'. Najmlajši med njim je začel celo v začetni enajsterici.

Uredništvo
21. oktober 2020, 9:19

Foto: Getty Images

Borussia iz Dortmund lige prvakov ni odprla na želen način, saj je na uvodni tekmi v gosteh z 1:3 izgubila proti Laziu, kljub temu pa je tekma v Rimu povedala marsikaj o zasnovi nemške ekipe, ki se je v zadnjih letih uveljavila kot svojevrsten inkubator žlahtnega nogometnega talenta.

Trener Lucien Favre je v kader za tekmo imenoval kar devet igralcev, ki so rojeni leta 2000 oziroma kasneje. V prvi enajsterici sta začela najbolj uveljavljena Dortmundova mladeniča Jadon Sancho in Erling Braut Haaland, priložnost pa je od prve minute  dobil tudi najmlajši igralec na Dortmundovemu seznamu Jude Bellingham, ki je rojen celo leta 2003.

V drugem polčasu sta v igro vstopila Giovanni Reyna in Reinier (oba letnik 2002), na rezervni klopi pa so sedeli še štirje najstniki. Mateu Morey in Tobias Raschl sta rojena leta 2000, Luca Unbehaun leta 2001, Ansgar Knauff pa leta 2002.