Barcelona: Hvala za vse, Diego

Diego Maradona je v Barceloni dosegel manj kot bi morda lahko, a je bil in bo vedno spoštovan. Katalonski velikan mu na dan, ko se poslavlja s tega sveta, izreka poklon in zahvalo.

Uredništvo
25. november 2020, 6:01

Foto: uradna spletna stran kluba

V treh evropskih klubih je igral Diego Maradona. Njegovo noro klubsko popotovanje po Evropi se je začelo leta 1982, ko je iz Boce Juniors prestopil v Barcelono. Katalonski klub je takrat zanj plačal rekordno odškodnino skoraj osmih milijonov ameriških dolarjev. Ekipo je vodil legendarni trener Cesar Menotti.

Barcelona je z Maradono osvojila pokal in superpokal. Maradona je odločil el clasico in postal prvi nogometaš Barcelone, ki je dobil aplavz navijačev madridskega Reala. Imel pa je Maradona, čeprav je bil oboževan, ogromno težav v Barceloni. Od zdravstvenih, do disciplinskih, zakuhal je tudi množičen pretep na tekmi med Barcelono in Athleticom iz Bilbaa. Kaos, ki so ga spremljali milijoni preko televizijskih sprejemnikov, ga je naposled pregnal iz Barcelone, v Napoli.

Ne glede na to, da v Barceloni zaradi omenjenih okoliščin nikoli ni dosegel, kar bi lahko, so Katalonci največjega vseh časov vedno spoštovali. Barcelona se je v svojem prvem odzivu na žalostno novico legendi, ki bo živela večno, zahvalila za vse.