Barcelona? Ni več nekdanje potrpežljivosti z mladimi

Nogometna proizvodnja slovite La Masie se je ustavila. Mladih nogometašev iz lastne mladinske šole Barcelone v prvem moštvu več ni, ali pa so prej izjema, kot pravilo.

Uredništvo
14. februar 2020, 8:29

Foto: /

Marc Cucurella se s svojim Getafejem pripravlja na sobotni obračun z matičnim klubom Barcelono. V predmestju Madrida je zadovoljen, ekipa je hit sezone, na Nou Campu pa produkt slovite La Masie ni dobil priložnosti. Kot številni mladi igralci iz mladinskega pogona Barcelone je moral srečo poiskati drugje.

"Pri Barceloni je najbolj pomembno zmagovanje," pravi Cucurella. "Nimajo več potrpežljivosti, ki so jo nekoč imeli z mladimi igralci. Nogometaši iz akademije ne dobijo priložnosti, ki bi si jih morda zaslužili. V nogometu je zmaga na prvem mestu, a ta je bolj vredna, če zmagaš potem, ko si bil potrpežljiv," je prepričan 21-letni bočni branilec.
 
Čeprav je igral za vse mladinske reprezentančne selekcije, je Cucurella vpisal le en nastop pri Barceloni. Ta ga je najprej poslala na posojo v Eibar, potem pa je lani poleti odšel k Getafeju.