Barcelona bo dobila športnega direktorja, legendarni Deco še ne bo v stiku z Messijem

Prihajajoči prestopni rok bo ključen za bližnjo prihodnost Barcelone. Ključe pomembnih projektov bodo vodilni pri Blaugrani zaupali nekdanjemu nogometašu kluba, ki se bo nastanil v pisarni namenjeni športnemu direktorju.

Uredništvo
2. junij 2023

Deco se vrača v Barcelono, kjer bo postal športni direktor. (Foto: /)

Pri katalonski Barceloni že snujejo ideje za prestopne aktivnosti in načrte za prihodnost. Ko je govora o športnem delu, bo na mestu športnega direktorja Jordyja Cruyffa zamenjal še en nekdanji nogometaš katalonskega ponosa.

Brazilec Deco naj bi prevzel mesto športnega direktorja, kar mu v roke daje ključe številnih strokovnih projektov, ki bodo definirali bližnjo prihodnost kluba. Nizozemec je že napovedal odhod po koncu sezone, saj si želi novih izzivov.

Španski mediji poročajo, da bo Barcelona julija uradno potrdila Deca kot novega športnega direktorja. Brazilec naj bi podpisal triletno pogodbo, ki se bo iztekla sočasno z iztekom mandata predsedniku Joanu Laporti.

Razlog, da Deco ne more nemudoma uradno prevzeti nove funkcije, leži v tem, da ima v Brazliji odprto lastno agencijo D20 Sports. Ko bo nekdanji vezist tudi uradno pretrgal vezi z agencijo, pa bo lahko legitimno zagnal svojo kariero v funkcionarski vlogi pri Barceloni.

Ker bo Deco uradno zelo pozno stopil v novo vlogo, to pomeni, da ne bo vpleten v pogajanja z Lionelom Messijem in njegovim zastopstvom, ko govorimo o Argentinčevi morebitni vrnitvi nazaj v Barcelonopo izteku obdobja pri PSG.