Barcelona bo finančne težave reševala s posojilom v višini 525 milijonov evrov

Barcelona je na generalni skupščini dobila zeleno luč za najem gigantskega kredita v višini 525 milijonov evrov, ki bo namenjen predvsem blaženju aktualnih likvidnostnih težav.

Uredništvo
20. junij 2021, 8:03

Banka Goldman Sachs je Barceloni odobrila kredit v višini 525 milijonov evrov. (Foto: /)

V Barceloni je danes potekala generalna skupščina kluba, na kateri je izvršni odbor kluba glasoval tudi o proračunu za sezono 2021/22. To je bil za predsednika Joana Laporto velik in težak preizkus, saj ima Barcelona hude finančne težave, od razpleta glasovanja pa je bilo odvisno, ali bo Barcelona lahko vzela posojilo, s katerim bi reševala najbolj akutne težave.

Predlog je bil s 588 glasovi za in 28 proti sprejet, kar pomeni, da je Barcelona dobila zeleno luč za najem posojila pri ameriški banki Goldman Sachs v višini kar 525 milijonov evrov. Ta denar bo klub namenil za poplačila preteklih nakupov, za plače igralcev in ostale pereče finančne težave, Laporta pa je zatrdil, da klub prejetega posojila ne bo namenjal za nakupe novih igralcev.Barcelona naj bi posojilo dobila s 3-odstotno obrestno mero, kar velja za precej ugodno, z glavnico vred pa naj bi znesek vrnila v petnajstih letih. Če bi bolj površno računali s trenutnega izhodišča in na podlagi dostopnih podatkov, bo tako morala Barcelona v naslednjih petnajstih letih vsako leto plačati med 35 in 40 milijoni evrov .