Barcelona bo vendarle poslovala s Chelseajem: Še nekaj podrobnosti in prihaja nova okrepitev

Barcelona še ni končala z aktivnostmi na nogometni tržnci. Teden dni pred pričetkom nove sezone v La Ligi želijo Katalonci v klubu pripeljati bržčas še zadnjo okrepitev.

Uredništvo
8. avgust 2022, 11:45

Marcos Alonso (Foto: Getty Images)

Barcelona si je močno prizadevala svoje vrste okrepiti s kapetanom Chelseaja Cesarjem Azpilicueto, a je na koncu bržčas ključno vlogo odigral kar novi lastnik Londončanov Todd Boehly, ki je blokiral Azpilicuetino slovo in na ga na koncu prepričal v podpis nove dveletne pogodbe.

Azpilicueta tako po vsej verjetnosti ne bo uresničil svojih sanj o igranju za sloviti španski klub, precej bližje temu pa je še en dolgoletni član Chelseaja Marcos Alonso, ki je tako kot Azpilicueta na radarju Barcelone.

V njegovem primeru je prestop veliko bolj uresničljiv, saj ga Chelsea po prihodu Marca Cucurelle niti ne potrebuje več, zato gre pričakovati, da bo 31-letni Madridčan že v tem tednu postal član Barcelone.

Pogovori naj bi bili že v zelo napredni fazi, neuradno pa naj bi Barcelona zanj plačala 10 milijonov evrov odškodnine.

Z Alonsom bo kadrovska podoba Barcelone za sezono 2022/23 najbrž dobila zadnji manjkajoči element, zanimivo pa je, da se v Barcelono seli igralec, ki je sicer otrok Reala iz Madrida.