Barcelona in Boca bosta igrali prijateljsko tekmo v spomin Diegu Armandu Maradoni

Iz obeh klubov so srečanje, ki se je napovedovalo že nekaj časa, zdaj tudi uradno potrdili. Tekma bo odigrana letošnjega decembra.

Uredništvo
26. oktober 2021, 2:05

Barcelona in Boca sta potrdili termin prijateljske tekme v slovo Diegu Armandu Maradoni. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Barcelona in Boca Juniors sta potrdila, da bo decembra na sporedu prijateljsko srečanje med omenjenima kluboma, ki bo organizirano v slovo legendarnemu nogometašu obeh ekip – Diegu Armandu Maradoni. Za mnoge ljudi najboljši nogometaš vseh časov je svet zapustil lanskega leta, prijateljska tekma pa bo odigrana nekaj dni po enoletni obletnici njegove smrti.

“FC Barcelona in Boca Juniors se bosta decembra pomerila na prijateljski tekmi, ki bo obeležila enoletno obletnico smrti legendarnega Diega Armanda Maradone, ki je v svoji bogati karieri nastopal za oba kluba,” so zapisali pri Barceloni, iz vrst argentinskega velikana pa so zadevo tudi že potrdili.

Diego Armando Maradona je 25. Novemba 2020 umrl po srčnem zastoju, sicer pa se je že zadnjih nekaj let svojega življenja boril z mnogimi zdravstvenimi težavami. Legendarni argentinski nogmetni čarovnik je z svojo državo leta 1986 v Mehiki osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, sicer pa je največji pečat v svoji športi karieri pustil pri italijanskem Napoliju.