Barcelona in Juventus dogovorjena za izmenjavo kar treh igralcev

Katalonski časnik Sport poroča, da sta se Barcelona in Juventus danes dogovorila za posel, v katerem bodo medsebojno kar trije igralci zamenjali klubske barve. Dva prihajata v Barcelono, eden v Juventus.

Uredništvo
17. maj 2020, 5:43

Foto: Getty Images

Barcelonski časnik Sport je danes udaril z novico, da naj bi bil sklenjen kompleksen posel, v katerem naj bi klubske barve zamenjali kar trije igralci. Sport celo trdi, da bo posel uradno potrjen že 'v kratkem', in sicer naj bi se Nelson Semedo iz Barcelone preselil v Juventus, v obratno smer pa naj bi se preselila Miralem Pjanić in Mattia De Sciglio ter še 25 milijonov evrov.

Pjanić in De Sciglio naj bi že pristala na ponujene pogoje, posel pa naj bi bil tako odvisen le od Portugalca Semeda, ki pa naj bi – tako trdi Sport – že izkazal pripravljenost za selitev v Torino, kjer bi združil moči s svojim rojakom Cristianom Ronaldom.

Motivov za zgornjo operacijo naj bi bilo več. Juventus se je želel v prvi vrsti znebiti visoke Pjanićeve letne plače (7.5 milijona evrov), v Barceloni pa 30-letnega vezista iz Bosne in Hercegovine vidijo kot popolno zamenjavo za Hrvata Ivana Rakitića, ki bo poleti z veliko verjetnostjo zapustil Barcelono. Mattia De Sciglio pri Juventusu ne igra vloge prvega desnega bočnega branilca v klubu, njegov odhod v Barcelono pa naj bi bil prvenstveno povezan s tem, da bo imel po odhodu Semeda trener Quique Setien na položaju desnega bočnega branilca ob Sergiju Robertu še eno dodatno alternativo.

Sport še trdi, da ne gre zanemariti še dodatnih 25 milijonov evrov iz Italije, ki naj bi jih Barcelona reinvestirala v nakup svoje osrednje poletne prestopne tarče – Lautara Martineza.
loading...