Barcelona in Milan sta blizu sklenitve dogovora za prestop

Barcelona in Milan sta na pragu sklenitve dogovora za prestop branilca Juniorja Firpa, na katerega trener Barcelone Ronald Koeman ne računa več.

Uredništvo
14. junij 2021, 10:35

Junior Firpo se pri Barceloni ni proslavil. (Foto: Getty Images)

Bočni branilec Barcelone Junior Firpo ni zadovoljil pričakovanj, zato je že dobil proste roke pri iskanju novega kluba. Italijanski mediji poročajo, da bo v Dominikanski republiki rojeni igralec kariero najverjetneje nadaljeval v vrstah AC Milana, ki naj bi se s Katalonci že uskladil glede višine odškodnine; neuradno naj bi ta znašla med 8 in 10 milijoni evrov, kar je skoraj pol manj kot je pred dvema letoma Barcelona zanj plačala Betisu. Firpo naj bi predvidoma pri Milanu igral kot posojen igralec z obligatorno odkupno klavzulo, ki bi se aktivirala po koncu sezone.

Firpo je v minuli sezoni v španskem prvenstvu zbral vsega sedem nastopov, kar je precej zgovoren dokaz, da trener moštva Ronald Koeman nanj ne računa več.

Barcelona želi položaj, na katerem že desetletje dominira Jordi Alba, zaostriti z branilcem Valencie Josejem Gayajem, alternativna možnost pa je mladi up Alejandro Balde, katerega je Koeman že v minuli sezoni nameraval priključiti prvi ekipi.