Barcelona in Pjanić sta zopet na začetku, prestop v Fiorentino je padel v vodo

Miralem Pjanić se ne bo preselil v Fiorentino. Klub iz Firenc se bo po poročanju medijev okrepil z Lucasom Torreiro, Barcelona pa bo primorana najti novo rešitev za nižanje stroškov.

Uredništvo
24. avgust 2021, 10:05

Prestop Pjanića iz Barcelone v Fiorentino je padel v vodo. (Foto: Getty Images)

V zadnjih časih se je v medijih pogosto omenjalo potencialni prestop bosanskega vezista Miralema Pjanića iz Barcelone v Fiorentino. 31-letni vezist je pred prestopom v Barcelono v Italiji igral najboljši nogomet v svoji karieri, pri katalonskem velikanu pa želijo zaradi obupno slabe finančne situacije vsaj nekoliko omejiti stroške plač svojih nogometašev. Omenjeni prestop se je zdel precej logična rešitev za obe strani - Pjanić namreč sploh ne uživa zaupanja trenerja Barcelone Ronala Koemana.

Očitno pa je Fiorentina našla finančno ugodnejšo rešitev za svojo vezno linijo. Po poročanju španskih medijev sta kluba končala pogovore o prestopu Pjanića, ker se je Fiorentina uspela dogovoriti z Arsenalom za posojo urugvajskega vezista Lucasa Torreire. Na 25-letnika pri Arsenalu ne računajo, zato je preteklo sezono preživel na posoji pri Atleticu iz Madrida. Snubcev za odkup pogodbe nekdanjega člana Pescare in Sampdorie trenutno ni, zato bo Torreira tudi prihodnjo sezono nastopal s statusem posojenega nogometaša. Fiorentina bo po poročanju medijev imela pravico, da po izteku posoje pogodbo tudi odkupi za približno 15 milijonov evrov.

Miralem Pjanić in Barcelona pa sta torej zopet na začetku. Ne gre dvomiti, da bo Barcelona bosanskega reprezentanta do izteka aktualnega prestopnega roka ponudila tudi kateremu drugemu klubu, v preteklosti se je omenjalo Pjanićev povratek v Juventus, nekajkrat pa se je izkušeni vezist znašel v povezavah s francoskim Lyonom, kjer je uspešno nastopal pred selitvijo v Juventus.

Miralem Pjanić je na Barcelono pogodbeno vezan do poletja leta 2024, tedensko pa pri katalonskem velikanu zasluži približno 300.000 evrov. Jasno je torej, da se Barceloni s prodajo precej bolj mudi kot Pjaniću, ki tako zajetne pogodbe pri morebitnem novem delodajalcu prav gotovo ne bo dobil v podpis.