Barcelona išče kupca za igralca, s katerim nima več kaj početi

Barcelona je zaradi izrednih razmer s poškodbami pozimi kupila Danca Martina Braithwaiteja, ki pa je vmes odslužil svojemu namenu in ga v moštvu ne potrebujejo več.

Uredništvo
4. avgust 2020, 3:53

Barcelona išče kupca za Martina Braithwaiteja. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Barcelona je že po izteku zimskega prestopnega roka svoje vrste okrepila z danskim napadalcem Martinom Braithwaitejem, za katerega je aktivirala odkupno klavzulo in s tem zbudila kar nekaj polemik, saj je njegov klub, Leganes, po koncu obdobja za registriranje novih nogometašev pahnila v zelo neugoden položaj.

Kritiki so trdili, da je bila poteza nešportna, še več pa je bilo takšnih, ki so zmajevali z glavami, ker je Barcelona sploh kupila igralca, ki po svojem 'rezimeju' zagotovo ne sodi v tako prestižen klub. Braithwaite je sicer kasneje svoje delo opravil solidno, dosegel celo en zadetek, zdaj pa v Barceloni iščejo kupca, ki bi jih razbremenil igralca, s katerim dandanes nimajo več kaj početi. Poškodovani igralci se vračajo, v prihodnji sezoni pa se bosta za Braithwaitejeve minute bržčas potegovala še domači mladenič Ansu Fati in portugalski prišlek Trincao.

Časnik El Mundo Deportivo poroča, da naj bi za 29-letnega Braithwaiteja obstajalo zanimanje, najbluj konkreten pa naj bil West Ham United, ki naj bi bil zanj pripravljen odšteti 20 milijonov evrov.