Barcelona je dvignila roke: Dembeleja ni v kadru, odhod je najverjetnejša rešitev

Francoz Ousmane Dembele ni pristal na ponujene pogoje, kar pomeni, da se njegova zgodba v Barceloni z veliko verjetnostjo zaključuje.

Uredništvo
20. januar 2022, 10:24

Ousmane Dembele (Foto: Getty Images)

Barcelona bo danes zvečer odigrala tekmo osmina finala kraljevega pokala proti Athleticu, glavna novica dneva pa je ta, da v kadru ne bo francoskega zvezdnika Ousmaneja Dembeleja, ki je bil prezrt zaradi tehničnih razlogov.

Športni direktor Barcelone Mateu Alemany je priznal, da Dembele ni pristal na ponudbo za podaljšanje pogodbe ter da želi oditi, obenem pa je tudi napovedal, da se bo klub potrudil, da ga proda že v januarskem prestopnem roku."Želimo računati na igralce, ki so pripadni klubu, zato smo mu sporočili, naj si v čim krajšem možnem času poišče nov klub,"
je povedal Alemany.

Barcelona se bo tako v isti sezoni kot kaže znebila vseh treh najdražjih nakupov v zgodovini kluba. Antoine Griezmann se je že poleti vrnil v Atletico, Philippe Coutinho je pred tednom dni prestopil v Aston Villo, prihodnji dnevi pa bodo razkril tudi nov klub Ousmaneja Dembeleja, ki se je v Barcelono preselil leta 2017 iz Dortmunda.