Barcelona je pljunila v roke: Franck Kessie je prva okrepitev za novo sezono!

Barcelona je danes uradno potrdila sklenitev dogovora z dosedanjim vezistom Milana Franckom Kessiejem, ki je podpisal pogodbo do leta 2026.

Uredništvo
4. julij 2022, 1:20

Franck Kessie (Foto: uradna spletna stran kluba)

Joan Laporta je prejšnji teden govoril, da sta sreda in četrtek rezervirana za predstavitve novih igralcev, že danes pa so v klubu potrdili prvo veliko kadrovsko novost za sezono 2022/23, ki v prvi vrsti kaže na to, da je finančni zategljaj okoli kluba malce popustil in bodo v Barceloni naposled lahko pričeli sestavljati igralski mozaik za novo sezono.

Barcelona je potrdila sklenitev dogovora z dosedanjim vezistom AC Milana Franckom Kessiejem, ki se v Španijo seli po izteku pogodbe. Z Barcelono je sklenil pogodbo do leta 2026, odkupna klavzula pa znaša kar 500 milijonov evrov.

Kessie je reprezentant Slonokoščene obale, nase pa je prvič opozoril v majici Atalante, pri kateri si je leta 2017 izboril prestop v vrste AC Milana. Slednji je zanj plačal kar 33 milijonov evrov odškodnine, zato je v Milanu verjetno moč čutiti kar grenak priokus, ker ob njegovem odhodu zanj ne bo prejel niti centa.

Kessie je v Milanu uveljavil kot eden najboljših vezistov v italijanskem nogometu, v Barceloni pa so svojega novega igralca opisali kot 'popoln paket' oziroma kot igralca, ki blesti tako v obrambnih kot napadalnih vlogah.

Kessie ima za igralca sredine igrišča zelo impresivne strelske statistike, saj je v Serie A na 204 nastopih dosegel kar 41 zadetkov.