Barcelona je zavrnila Ronalda, prednost je dobil Ronaldinho

Moderna nogometna zgodovina bi lahko bila precej drugačna, če bi se stvari pred 18 leti razvile malce drugače. Takrat bi Portugalec lahko prestopil v Katalonijo, a so se tam odločili za drugega nogometaša.

Uredništvo
14. januar 2021, 9:22

Foto: Getty Images

Leta 2003 je takrat 18-letni Cristiano Ronaldo zapuščal Sporting iz Lizbone. Želeli so si ga številni evropski velikani, med drugim je imel možnost, da bi kariero nadaljeval pri Barceloni. A to se ni zgodilo, saj so v Kataloniji prednost dali Ronaldinhu.

Nekdanji predsednik Barcelone Joan Laporta je medijem dejal, da je bil pred 18 leti Ronaldo ponujen klubu skupaj z Rafo Marquezom. Ideja je bila zanimiva, a se je Blaugrana na koncu odločila, da bo kupila le Marqueza, saj so v sredino terena pripeljali Ronaldinha iz PSG.

"Bili smo pred podpisom pogodbe z Marquezom in Ronaldinhom, ko so nam zastopniki prvega ponudili možnost podpisa pogodbe tudi s Cristianom. Eden od agentov je dejal, da Manchester United ponuja 19 milijonov evrov, nam pa bi ga prodali za 17 milijonov. A takrat smo se odločili za ivesticijo v Ronaldinha, zato smo predlog zavrnili in ni nam žal," je dejal Laporta.