Barcelona me je razočarala in mi ukradla sanje

V Barceloni govorijo eno, delajo pa nekaj drugega. To trdi zdaj že nekdanji igralec katalonskega kluba, ki je na lastni koži občutil, kako nepotrpežljivi so v Barceloni z v La Masii vzgojenimi nogometaši.

Uredništvo
22. februar 2020, 9:07

Foto: uradna spletna stran kluba

Carles Perez je dal intervju časniku Mundo Deportivo, v njem pa priznal, da ga malce nepričakovana januarska selitev iz Barcelone v Romo sprva ni preveč navdušila. Dvaindvajsetletnik si je namreč od nekdaj želel zaigrati za prvo ekipo Barcelone, tako da ni imel v načrtu oditi že zdaj. Pravzaprav skoraj vse do zadnjega sploh ni vedel, da bo moral oditi. Dan pred potjo v Rim pa je izvedel, da ga Barcelona pošilja na posojo z odkupom pogodbe ob koncu sezone.

"Videl sem v medijih, ampak sem mislil, da gre le za špekulacije. Spominjam se, da sem ravno tisti konec tedna načrtoval zabavo za prijatelje, na koncu pa sem pristal v Rimu. Trener Quique Setien mi je na treningu rekel, da name ne računa in to je bilo to," pravi Perez.

Razočaranje je ostalo in Perez ga ne skriva. 

"Razočaran sem. Vedno sem sanjal, da bom igral za prvo ekipo Barcelone in ko sem se prebil v ekipo, so mi te sanje ukradli. V klubu nimajo potrpežljivosti z mladimi igralci iz La Masie. Govorijo eno, delajo pa drugo. Nimam slabega mnenja o Barceloni, hvaležen sem za vse. Ni pa mi bilo všeč, kako so me na koncu odslovili in to je vse. Brez razloga so mi vzeli sanje."