Barcelona mrzlično išče svojega Brazilca: Angažirala je Deca, da ji pomaga pripeljati želeno tarčo

Barcelona ni uspela prepričati Endricka, ki je pristal v vrstah največjega tekmeca, zato bo zdaj napela vse moči, da svoje vrste okrepi z igralcem, ki pri 17 letih že redno igra članski nogomet.

Uredništvo
24. januar 2023, 10:07

Vitor Roque (Foto: /)

Barcelona in Real iz Madrida sta venomer na 'bojišču' v Južni Ameriki, kjer se po navadi potegujeta za iste prestopne tarče. Eno najbolj zaželenih, Endricka, je ujel Real iz Madrida, ki bo leta 2024 v Madridu izrekel dobrodošlico enemu najbolj opevanih mladih nogometašev sveta, Barcelona pa naj bi se v tem času zelo trudila zagotoviti pravice za dva velika bisera južnoameriškega nogometa.

Katalonci v svoje vrste vabijo 16-letnega čudežnega dečka Velez Sarsfielda iz Argentine Gianluco Prestiannija, v Braziliji pa so lovke vrgli na leto dni starejšega napadalca Vitorja Roqueja, ki je trenutno že član prve ekipe enega najboljših brazilskih klubov Athletico Paranaenseja.

Španski mediji poročajo, da je Barcelona za mladeniča pripravljena plačati 25 milijonov evrov, kar je pol manj, kolikor znaša odkupna klavzula v njegovi pogodbi. Barcelona naj bi angažirala tudi svojega nekdanjega člana Deca, ki se v zadnjem času ukvarja  z nogometnim posredništvom, njegov vpliv pa bi po pričakovanju Barcelone pomagal pospešiti prestop mladega zvezdnika, ki bi konec februarja postal polnoleten.

Vitor Roque je v članski ekipi Athletica zbral že 36 nastopov in dosegel sedem zadetkov.