Barcelona ni uspela registrirati novih prišlekov, La Liga pa se prične že čez osem dni

Katalonski ponos očitno še ni zadostno izboljšal svojega finančnega stanja, zato na tej točki še ne morejo registrirati svojih novih in dragih poletnih okrepitev.

Uredništvo
5. avgust 2022, 7:02

Pričakovati je, da bo Barcelona kljub vsemu na koncu vendarle uspela registrirati nove okrepitve. (Foto: Getty Images)

Katalonski mediji danes poročajo, da Barcelona ni uspela registrirati svojih novih poletnih okrepitev za prihodnjo sezono v španski La Ligi, ki se sicer prične že čez osem dni. Na kultni Camp Nou so se v aktualnem prestopnem roku preselili Robert Lewandowski, Andreas Christensen, Jules Kounde, Franck Kessie in Raphinha.

Enako pa velja tudi v primeru Ousmaneja Dembeleja in Sergia Roberta, ki sta pogodbi z Barcelono podpisala na novo. 
 
La Liga očitno ocenjuje, da Barcelona še ni zadostno popravila finančne slike v klubu. Kljub temu, da je bil klub deležen že treh finančnih injekcij s področja prodaje TV pravic in deleža v hčerinskem podjetju Barca Studios. Trenutno sicer še ni pretiranega razloga za preplah, saj je predsednik Joan Laporta povedal, da imajo v rokavu skritih še nekaj asov. Barcelona ima na voljo še vsaj eno konkretno finančno injekcijo. 
 
Utegnili bi prodati še nadaljnjih 25 odstotkov deleža v Barca Studios, določene prilive pa pričakujejo tudi z naslova prodaje igralcev.  
 
Kaj točno to pomeni za situacijo s Frenkijem de Jongom, pa še ni povsem znano. Joan Laporta sicer vselej trdi, da ga Barcelona ni prisiljena prodati. Morda se bo to zdaj vendarle spremenilo v luči dejstva, da jim še ni uspelo registrirati novih nogometašev.