Barcelona nima denarja za Memphisa Depaya

Barcelona je nedavno nizala megalomanske prestope za 100 milijonov evrov ali več, dandanes pa si katalonski klub brez predhodnih prodaj ne more privoščiti niti igralca, za katerega bi morala plačati 30 milijonov evrov.

Uredništvo
16. september 2020, 8:34

Foto: Getty Images

Barcelona je v zadnjih letih serijsko kupovala pregrešno drage igralce, saj je v kratkem obdobju zaporedoma sklenila kar tri megalomanske nakupe v vrednosti 100 milijonov evrov ali več. Kot posledica odhoda Neymarja sta v klub prišla Ousmane Dembele in Philippe Coutinho, prejšnje poletje pa se je za 120 milijonov evrov v Barcelono preselil še Francoz Antoine Griezmann. Blizu 100-milijonski kategoriji je bil tudi Nizozemec Frenkie de Jong, čigar prestop iz Ajaxa je bil vreden prav tako astronomskih 80 milijonov evrov.

Dandanes je situacija v Barceloni obrnjena na glavo. Klubski prihodki so se zaradi pandemije koronavirusa skrčili za 300 milijonov evrov, klub se v tem času intenzivno ukvarja s krčenjem gigantskega računa za plače igralcev, denarja za nove okrepitve pa je na voljo bore malo. Pravzaprav denarja sploh ni, saj je trener moštva Ronald Koeman priznal, da bo Barcelona napadalca Lyona Memphisa Depaya lahko kupila šele tedaj, ko bo uspela prodati katerega od svojih igralcev iz obstoječega kadra.

"Za Depayev prihod bo najprej treba koga prodati," je bil v pogovoru za nizozemski Fox Sports direkten Koeman.

Koeman je v nadaljevanju priznal, da bo v preostanku prestopnega roku v vrstah Barcelone bolj malo sprememb.

"Pripravljamo se na novo sezono in mislim, da jo bomo začeli z enako skupino igralcev kot jo imamo trenutno na voljo v času priprav," je še dodal Nizozemec.