Barcelona prodaja igralca, ki je že trkal na vrata prve ekipe

Barcelona se je z Marseillom dogovorila prestop nadarjenega Američana, ki je v minuli sezoni zbral tri nastope v članski ekipi.

Uredništvo
20. junij 2021, 10:58

Konrad de la Fuente bo iz Barcelone prestopil v Marseille. (Foto: /)

V majici prve ekipe Barcelone sta v minuli sezoni zaigrala kar dva nogometaša iz Združenih držav Amerike. Sergino Dest je poleti v Barcelono prispel iz Ajaxa in bil pomemben člen moštva, vendar pa gre v njegovem primeru za nekoliko specifično zgodbo, saj je Dest sicer reprezentant ZDA, vendar pa se je rodil in nogometno zrasel na Nizozemskem.

Nekaj drobtinic je pobral Konrad de la Fuente, v Miamiju rojeni ofenzivni vezist, ki je septembra lani na prijateljski tekmi postal prvi ameriški nogometaš, ki je zaigral v majici Barcelone. V nadaljevanju sezone je igral v rezervni ekipi, Ronald Koeman pa mu je vendarle namenil tudi nekaj priložnosti v članski ekipi, saj je dvakrat nastopil na tekmah lige prvakov, enkrat pa na tekmi kraljevega pokala.

Devetnajstletni De La Fuente je tako že trkal na vrata prve ekipe Barcelone, kljub temu pa so v klubu ocenili, da njegovo znanje ne zadostuje standardom prve ekipe in ga bodo zato za 5 milijonov evrov prodali francoskemu Marseillu.