Barcelona se je že videla na zmagovalnem odru, nato pa je sledil šok in superpokal odhaja v Bilbao!

Athletic iz Bilbaa je v španskem superpokalu sprva izločil Real iz Madrida, v velikem finalu pa je po junaškem preobratu na kolena spravil še Barcelono in osvojil lovoriko.

Uredništvo
17. januar 2021, 10:44

Foto: Getty Images

Le kdo bi si mislil, da bo zaključni turnir za španski superpokal osvojilo moštvo, ki je med vsemi štirimi zasedalo najnižje mesto na prvenstveni lestvici. Athletic iz Bilbaa je v polfinalu najprej izločil Real iz Madrida, v velikem finalu pa je porezal peruti še Barceloni, ki je do 90. minute vodila z 2:1.Antoinu Griezmannu ni bilo usojeno, da postane veliki junak finala, saj je sprva napadalec Athletica Asier Villalibre v 90. minuti izenačil, že v četrti minuti sodnikovega dodatka pa je finale z izjemnim golom odločil prvi zvezdnik baskovskega moštva Inaki Williams.

Athletic je osvojil prvo lovoriko po letu 2015, ko je v finalu španskega superpokala prav tako premagal Barcelono. Baskovski velikan bo imel priložnost, da že čez nekaj mesecev osvoji še veliko prestižnejšo lovoriko, saj se bo v lani prestavljenem finalu kraljevega pokala pomeril s svojim regionalnimi tekmecem Real Sociedadom.

- Španija, superpokal:

Finale

BARCELONA 2:3 ATHLETIC
Griezmann 40., 77.; De Marcos 42., Villalibre 90., Williams 94.
Rdeči karton: Messi 120. (Barcelona)
* po podaljških