Barcelona se je znebila še enega igralca, ki je nov klub našel v Premier League

Barcelona je sklenila dogovor z Bournemouthom za prestop brazilskega vratarja Neta, ki se v Anglijo seli brez plačila odškodnine.

Uredništvo
8. avgust 2022, 10:21

Neto (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Barceloni je dandanes že pravi uspeh, če se klub uspe znebiti katerega od igralcev, na katere ne računa več, saj vsako slovo pozitivno vpliva na še vedno močno napihnjene izdatke za plače igralcev.

Barcelona je včeraj ostala še brez enega igralca, in sicer je klub zapustil rezervni vratar Neto, ki bo kariero nadaljeval v angleškem Bournemouthu. Slednji zanj po dogovoru z Barcelono ne bo plačal odškodnine, Neto pa je s svojim novim klubom sklenil enoletno pogodbo.

Neto v Barceloni nikoli ni uspel resneje ogroziti Marca-Andreja ter Stegna, saj je od leta 2019 naprej skupaj zbral vsega 21 nastopov. Pred prihodom v Barcelono je bil danes 33-letni Neto veliko bolj aktiven in prodoren vratar, ki je bil med drugim tudi član Juventusa, najboljša leta pa je preživljal med vratnicama Fiorentine in Valencie.

Neto je četrti novinec v vrstah Bournemoutha po Joeju Rothwellu, Ryanu Fredericksu in Marcusu Tavarnierju, na pragu prihoda pa naj bi bil tudi Argentinec Marcos Senesi iz Feyenoorda, ki bo z veliko verjetnostjo postal največja okrepitev Bournemoutha v poletnem prestopnem roku. Doslej je ta klub za nakupe novih igralcev namenil le 12 milijonov evrov, kolikor je stal prihod že omenjenega Tavernierja iz Middlesbrougha.