Barcelona se krepi pred Clasicom, na treningu je nov obraz

Barcelona bo na nedeljskem El Clasicu zagotovo računala na branilca Gerarda Piqueja, na današnjem treningu pa se je pojavil tudi igralec, ki do danes ni bil v igri za nastop v Madridu.

Uredništvo
28. februar 2020, 1:39

Jordi Alba bo bil btko s časom za nastop na nedeljskem El Clasicu. (Foto: Getty Images)

Barcelona bo glede na težave, ki so se risale na obzorju po tekmi lige prvakov proti Napoliju, nedeljski El Clasico kot vse kaže vendarle preživela brez novih udarcev. Gerard Pique je danes treniral in bo zagotovo nared za nedeljsko tekmo, odprla pa se je celo možnost, da bi na največji tekmi prvenstvene sezone nastopil tudi bočni branilec Jordi Alba, ki je dalj časa veljal za odpisanega za prihajajoči obračun.

Alba še ni potrjen za nedeljsko tekmo, vendar pa je danes prvič po poškodbi treniral s soigralci in bo tako morebiti kandidiral za nastop na nedeljski tekmi. Barcelonski časnik Sport sicer svari, da Albina prisotnost na treningu še ne pomeni, da bo nared do nedelje, vsekakor pa je dober znak za to, da se odlični levi bočni branilec počasi vrača v delovni pogon.

Trener Quique Setien ima trenutno na voljo 15 članov prvega moštva, preostala tri mesta pa bodo predvidoma zapolnili mladinci Ansu Fati, Riqui Puig in Sergio Akieme.