Barcelona se ne bo pustila izkoriščati: Laporta dela zgled na Ilaixu Moribi

Predsednik Barcelone Joan Laporta je v primeru mladega vezista Ilaixa Moribe zavzel jasno stališče. Če ne bo podaljšal pogodbe, bo igral med rezervisti.

Uredništvo
3. avgust 2021, 10:12

Joan Laporta je razočaran nad Ilaixom Moribo. (Foto: Uradni FB/TW/IG profil igralca)

Mladi up Barcelone Ilaix Moriba je vsak dan bliže odhodu iz kluba, saj obe strani nista našli dogovora za podaljšanje pogodbe, ki se mu izteče ob koncu naslednje sezone. Barcelona je Moribo odstranila iz prve ekipe in vrnila med rezerviste, ob trenutnem statusu quo pa je njegova prodaja vse bolj aktualna in verjetna. To je posredno potrdil tudi predsednik kluba Joan Laporta, ki je priznal, da so z Moribo na mrtvi točki in da je zelo razočaran nad igralcem.

"Potrudili se bomo, da se v prihodnje takšne situacije ne bodo ponovile. Pred seboj ima še leto pogodbe, ki jo noče podaljšati. Takšna situacija je za nas nesprejemljiva in zato moramo ukrepati."

"Moriba je odličen igralec in če ne bo podaljšal, bo zagotovo imel alternativne možnosti. Ne želimo imeti igralcev, ki so zrasli v tem klubu in ki leto dni pred iztekom pogodbe ne želijo podaljšati."

"Dobil je priložnost, vendar pa je klub nad vsem in tega ne bomo dopuščali. Še vedno upam, da se bo situacija razrešila."


"Žal mi je, ker ne vidi, kaj vse smo storili zanj. Zastonj mu ne bomo pustili oditi. Kdorkoli želi oditi, ima to pravico, vendar morajo biti izpolnjeni določeni pogoji. Tako pač je,"
je povedal Laporta.