Barcelona si kapitalno okrepitev želi v osrčju obrambe, v igri sta dve zveneči imeni

Barcelona želi v poletnem prestopnem roku navkljub finančnim težavam predstaviti t.i. kapitalno okrepitev. Katalonci želijo svoje vrste okrepiti s centralnim branilcem najvišjega svetovnega razreda.

Uredništvo
14. junij 2021, 12:23

Aymeric Laporte vodstvo Cityja prepričuje, naj ga proda Barceloni. (Foto: Getty Images)

Barcelona je veliko dela v prestopnem roku že opravila, odprtih pa je ostalo še kar nekaj velikih vprašanj. V klubu trenutno čakajo na potrditev prihoda Nizozemca Memphisa Depaya, veliko igralcev bi poleti lahko zapustilo  klub, predsednik Joan Laporta pa želi v preostanku prestopnega roka predstaviti tudi t.i. kapitalno okrepitev. To zaradi finančnih težav ne bo zvezdniški napadalec kova Erlinga Brauta Haalanda, temveč so v Barceloni odločeni v to, da bodo okrepili zadnja leta občutljiv položaj v osrčju obrambne vrste.

Želji sta dve. Prva je Aymeric Laporte, po novem španski reprezentant, ki je v Manchester Cityju nezadovoljen, ker je v zadnjih mesecih izpadel iz najboljše enajsterice. Laporta vleče nazaj v Španijo in po poročanju barcelonskega časnika Sport vodstvo Cityja prepričuje, naj mu dovoli prestopiti v Barcelono, adut v rokavu Barcelone pa bi lahko postal Sergi Roberto, ki bi se lahko v omenjenem poslu preselil v obratno smer. Sergi Roberto je namreč igralec po okusu trenerja Cityja Pepa Guardiole, v Cityju pa se tudi precej dobro zavedajo, da bo poslovanje z Barcelono bolj ali manj možno zgolj v obliki izmenjave igralcev.

Drugi kandidat za mesto v osrčju obrambe je igralec, ki je tako kot Laporte v preteklosti že nastopal na nakupnih seznamih želja Barcelone. Nizozemec Matthijs de Ligt je bil kot član Ajaxa velika prestopna želja Barcelone, a je na koncu pristal pri Juventusu, ki mu je ponudil precej boljšo pogodbo.

Juventus ima tako kot Barcelona finančne težave in bo prisiljen v prodajo katerega od bolj dragocenih igralcev, seveda pa se poraja vprašanje, ali bi bili Torinčani v primeru De Ligta z Barcelono pripravljeni skleniti podoben dogovor kot prejšnje poletje, ko sta si oba kluba izmenjala vezista Arthurja in MIralema Pjanića.