Barcelona spreminja kader in vodstveno strukturo, Laporta je prepričal tudi Jordija Cruyffa

Predsednik Barcelone Joan Laporta je imel zelo dober odnos s kultnim trenerjem Barcelone Johanom Cruyffom, kar je najbrž glavni razlog, zakaj je v svoj projekt povabil njegovega sina Jordija.

Uredništvo
3. junij 2021, 12:37

Jordi Cruyff se bo pridružil vodstvenim strukturam Barcelone. (Foto: Getty Images)

V Barceloni bodo vedno s posebnim spoštovanjem izrekali ime kultnega Nizozemca Johana Cruyffa, ki je eden najbolj zaslužnih za to, da je Barcelona postala klub,  ki se je vselej rad ponašal s svojo edinstveno identiteto. Cruyff je kot igralec, trener, kasneje pa kot nekakšna siva eminenca pomembno vplival na razvoj kluba in njegove strateške usmeritve, v času svojega življenja pa je bil v zelo dobrih odnosih z aktualnim predsednikom kluba Joanom Laporto, kateremu je pri pohodu na mesto predsednika kluba zelo koristila Cruyffova naklonjenost.

Cruyff je preminil pred petimi leti, Laporta pa se je ob povratku na čelo kluba odločil vrniti del njegovega izročila v klub v obliki njegovega sina Jordija, ki je nogometno zrasel v mladinskem pogonu kluba. Jordi Cruyff je dve leti preživel v članski ekipi Barcelone in kot mlad igralec kazal precej velik talent, kasneje pa se nikoli ni razvil v vrhunskega igralca in je zaradi nenehnih primerjav s slavnim očetom utrpel veliko škode.

Kariera Jordija Cruyffa se je odvila daleč stran od Barcelone, po četrt stoletja pa je kot kaže napočil čas za povratek, saj bo po poročanju španskih medijev v prihodnje postal del vodstvene strukture Barcelone. Njegova točna vloga ni jasno definirana, saj so vsi ključni operativni položaji že zasedeni, časnik Sport pa poroča, da bo Cruyff nekakšen svetovalec Laporte in oseba, ki bo v klubu pristojna za različne analize, strateška načrtovanja in menedžment.

Cruyff je trenutno zaposlen kot trener kitajskega Shenzhena, zato bo moral pred uradno potrditvijo povratka v Kataloniji najprej s svojim klubom skleniti sporazum za prekinitev pogodbe, ki je sicer veljavna le še šest mesecev.