Barcelona želi Puiga poslati v prijateljski klub

Barcelonski časnik El Mundo Deportivo poroča, da želi Barcelona svojega mladega upa Riquija Puiga poslati na posojo v klub, ki je že dolga leta tako ali drugače prepleten z Barcelono.

Uredništvo
21. september 2020, 12:11

Foto: Getty Images

Trener Barcelone Ronald Koeman ne računa na Riquija Puiga in mladeniču sporoča, da se mu v primeru ostanka v Barceloni obeta precej skromna minutaža. V klubu se 21-letnemu vezistu, ki velja za enega najbolj nadarjenih igralcev iz mladinskega pogona, ne želijo prehitro odreči, bolj ali manj pa je že jasno, da bi bilo za Puiga najbolje, če bi letošnjo sezono preživel na posoji v drugem klubu.

Časnik El Mundo Deportivo poroča, da se je Barcelona pri reševanju 'zadeve Puig' spomnila na svoj prijateljski klub iz Nizozemske, ki je preko trenerjev, igralcev, sloga igra in še marsičesa že dolgo tako ali drugače povezan z Barcelono. Koeman naj bi Puigu svetoval, naj sezono preživi na posoji v Ajaxu, vendar pa trenutno še ni znano, ali tudi v Ajaxu delijo Koemanov pogled na to, kaj bi bila za Puigov razvoj najboljša odločitev.