Barcelona želi Xavija Simonsa: PSG ga niti slučajno ne namerava prodati, bi pa pristal na posojo

Nizozemski zvezdnik v tekoči sezoni blesti kot soigralec Benjamina Šeška pri RB Leipzigu. Bo v novi sezoni igral pri Barceloni, kjer se je kalil v mlajših letih?

Uredništvo
15. maj 2024

Xavi Simons (Foto: Getty Images)

Že dlje časa je znano, da želi Barcelona v prihodnji sezoni računati na Xavija Simonsa. V tej sezoni nastopa pri RB Leipzigu, sicer pa gre za člana Paris Saint-Germaina, ki se je v mlajših letih že kalil v Barceloni. PSG je že kontaktiral njegove zastopnike in jim sporočil, da niti približno ne razmišljajo o tem, da bi mladeniča letos poleti prodali.

Pristali pa bi na novo posojo, kar je lahko pozitiven signal za Barcelono, ki si odkupa njegove pogodbe tako ali tako ne more privoščiti.

Francoski mediji dodajajo, da bo imel Simons letos besedo pri tem, kam želi oditi na posojo in Barcelona bi ga prav gotovo zanimala v tem kontekstu. Res je sicer, da odnosi med dotičnima kluboma v zadnjih letih še zdaleč niso bili ravno najbolj rožnati.

Zanimivo bo pospremiti, kako se bodo odločili veljaki v Parizu. Še vedno obstaja možnost, da bo želel na Xavija Simonsa računati tudi trener Luis Enrique, ki poveljuje francoskim prvakom. Sploh v luči tega, da bo klub letos zapustil sijajni napadalec Kylian Mbappe. V vsakem primeru se zdi, da je 21-letnik iz Amsterdama zrel za večje podvige.

V aktualni sezoni je za RB Leipzig prispeval devet golov in kar 15 asistenc, bil je zelo pomemben član ekipe pri trenerju Marcu Roseju.