Barišić za hrvaške medije: Prosinečki in Rudonja sta klub prodajala Švicarjem, Prosinečki je denar želel na račun v Kosovu

Direktor Olimpije Igor Barišić je spregovoril za hrvaški portal Index in izrekel kup resnih obtožb na račun nekdanjega trenerja Roberta Prosinečkega in športnega direktorja Mladena Rudonje.

Uredništvo
3. julij 2022, 5:01

Delius in Barišić sta pri Olimpiji zdaj ostala povsem sama. (Foto: Nogomania)

Po zadnjih dramatičnih dogodkih v ljubljanski Olimpiji, se je zdaj oglasil še poslovni direktor Igor Barišić, ta je v intervjuju s hrvaškim portalom Index povedal marsikaj sočnega, še posebej na račun hrvaškega trenerja Roberta Prosinečkega in športnega direktorja Mladena Rudonje. Oba sta že ostala brez zaposlitve pri ljubljanskem prvoligašu. Barišić jima očita slabo kadrovanje, zahrbtne poskuse prodaje kluba in Prosinečkemu tudi neprofesionalnost pri opravljanju svojega dela.  
 
V smislu poletnih okrepitev naj bi se zaiskrilo predvsem zaradi dejstva, da Barišić ni pristal na prihode novih nogometašev, dokler se širok kader Olimpije ne bi skrčil za skoraj polovico. Hkrati niti ni bil navdušen nad morebitnimi tarčami, ki sta jih preko agenta iz Zagreba v Ljubljano skušala pripeljati Rudonja in Prosinečki. Barišić pravi, da so bili te prestari in predragi. Kot primer je navedel napadalca Ognjena Mudrinskega
 
“Na plačilni listi smo imeli 42 nogometašev, zato sem prepovedal okrepitve, dokler kadra ne skrčimo na 25 igralcev. Takrat se je začel cirkus. Prosinečki in Rudonja sta sodelovala z agentom iz Zagreba in ko smo izvedeli, za katere nogometaše gre, smo hitro zaključili pogovore. V klub sta želela pripeljati igralce stare 29 do 30 let, ki bi v Olimpiji igrali za enkrat višjo plačo, kot so jo prejemali pri prejšnjih delodajalcih. En primer je bil Ognjen Mudrinski, ki je star že 31 let. Želeli so 200.000 evrov za podpis, 46.000 evrov provizije za očeta in še 240.000 evrov plače.”  
 
V nadaljevanju se je dotaknil zadev, ki smo jih doslej že večkrat poročali. O tem, da Prosinečki nikoli ni zajtrkoval skupaj z ekipo, da se je pogosto udeležil le popoldanskih treningov, da se je v njegovi sobi pilo, kadilo in kartalo do poznih ur. Potem pa je razkril tudi svojo plat zgodbe o tem, da naj bi se predsednik kluba Adam Delius sprva odločil, da bo moral klub zapustiti Barišić. Pritiski so sicer bili iz vseh strani, toda na koncu se njihov ultimat ni izšel. Barišić je ostal v Olimpiji, ostali pa so končali na cesti.  
 
“Dva dni pred koncem priprav je Prosinečki predsedniku dejal, da ekipe ne bo vodil proti Šibeniku, če jaz ne bom odšel iz kluba. Za njegovimi besedami so stali tudi Rudonja, ekonom, PR predstavnik, praktično vsi … predsednik je bil na moji strani in se rešil vseh drugih. Podpisovali so določene listine proti meni in pritiskali na predsednika, ki sem ga jaz pripeljal v klub, da je Olimpijo rešil pred propadom.” 
 
Barišić je za konec povedal, da sta Rudonja in Prosinečki klub, na skrivaj, prodajala švicarskim investitorjem. Te so bili pripravljeni plačati 2 milijona evrov, Rudonja pa naj bi se celo pogodbeno zavezal, da bo investitorjem podal vse potrebne informacije o Olimpiji. Ta dokument bo Barišić javnosti predstavil na tiskovni konferenci. Prav tako so bile težave s tem, da je Prosinečki plačo želel prejemati na bančni račun v Kosovu
 
“Pogovarjala sta se z investitorji iz Švice, klub so želeli odkupiti za 2 milijona evrov. Nam nista povedala ničesar. Rudonja je podpisal pogodbo po kateri se zavezuje, da bo investitorjem podal vse potrebne informacije o Olimpiji. Ta dokument bom predstavil na novinarski konferenci. Prosinečki je želel tudi, da se mu plača nakazuje na račun na Kosovem. Naš team manager je izkoristil naš elektronski podpis in to omogočil, jaz pa sem za to izvedel šele nedavno in takoj vse prekinil.” 

Gre torej za hude obtožbe z vseh strani, drame pri Olimpiji pa s tem gotovo še ni konec, pričakovati je odzive vpletenih akterjev.