Bartomeu ve, da hodi po robu: Nočem se prepirati z Messijem

Josep Maria Bartomeu je v službi Barcelone in temu primerno je bilo njegovo ravnanje v primeru Lionela Messija. Bartomeu trdi, da Messijevega odhoda ni mogel dovoliti.

Uredništvo
20. september 2020, 9:10

Foto: Getty Images

Čeprav je njegova glava na tnalu in bo šel celo na glasovanje o nezaupnici, predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu zagovarja svojo odločitev, ko gre za Lionela Messija. Kot je znano, je Argentinec nedavno želel zapustiti klub, to je tudi javno obelodanil, na koncu pa se je uklonil, ker je spoznal, da bi ga čakala huda in predvsem draga pravna bitka s klubom.

Bartomeu je za katalonsko TV3 poudaril, da odhoda Messija iz Barcelone ni mogel dovoliti. 

"Nočem v spor z Messijem. Je naš kapetan in vodja naše ekipe. Nisem mogel dovoliti, da zapusti klub. Je najboljši igralec v zgodovini, ekipa ga potrebuje. Messi je garancija za uspeh," je dejal Bartomeu. 

"Saga", ki je močno pretresla nogometni svet, je za Bartomeuja končana.

"Videli smo, da Lionel govori na igrišču, tisto pa je že za nami. Moramo si čestitati, ker je Messi ostal pri nas. Najboljši nogometaš na svetu mora ostati doma."

Bartomeuja zdaj čaka soočenje z nezadovoljnimi člani kluba, ki so zbrali dovolj podpisov, da bodo lahko glasovali o nezaupnici predsedniku Bartomeuju.