Bayern: Joao Cancelo? Tako visoke odškodnine v naslednjih letih ne bomo pokrili

Eden najboljših bočnih branilcev na svetu bo do konca sezone nastopal pri Bayernu. Njegova prihodnost pa bržkone ni na Allianz Areni. Razen v primeru, da bo City popustil pri cenitvi Portugalca.

Uredništvo
5. februar 2023, 5:37

Kje bo v prihodnji sezoni nastopal odlični Joao Cancelo? (Foto: uradna spletna stran kluba)

Precejšnje presenečenje je bilo, ko je malo pred koncem prestopnega roka izvrstni bočni branilec Joao Cancelo zapustil vrste Manchester Cityja. Vendarle gre za nogometaša, ki velja za enega najboljših branilcev na svetu – sijajno se znajde na obeh straneh obrambne vrste. Tudi dejstvo, da je okrepil nemški Bayern München, je bilo presenečenje.

Bayern visokih odškodnin ne plača pogosto, Cancelo pa je ocenjen na 70 milijonov evrov tržne vrednosti. Portugalec je zato prišel le na posojo.  

Po koncu sezone lahko branilci naslova v Bundesligi njegovo pogodbo od Cityja tudi odkupijo za prej omenjeni znesek. Toda glede na besede Hasana Salihamidžića, se to ne bo zgodilo. Prvaki Anglije bodo morali popustiti pri svojih zahtevah, če bodo želeli Cancela pustiti v Münchnu. Res je tudi to, da Manchester Cityju finančnih sredstev ne manjka.  

Iz tega vidika se zdi možno, da bi se bili pripravljeni poleti zopet pogajati. Na to pa očitno upajo tudi pri Bayernu – vsaj glede na zadnjo izjavo.  

“Cancelu smo razložili, da si zelo težko predstavljamo plačati tako visoko odškodnino v naslednjih nekaj letih. Se pa zavedamo dejstva, da se vselej da najti primerno rešitev, kadar je to vpletenim stranem v interesu. Marsikaj se lahko zgodi. Ni pa skrivnost, da smo dolga leta sanjali o tem, da bi Joao Cancelo na neki točki okrepil Bayern München.”

Višji znesek je Bayern odštel le za Lucasa Hernandeza (80 milijonov).