Bayern bi januarja varčeval, a ga mika igralec Gladbacha, ki ima odkupno klavzulo

Eden od rabljev Bayerna z zadnje medsebojne tekme bo kariero morda nadaljeval prav na Allianz Areni. Bayern ve, da ima Florian Neuhaus v svoji pogodbi zapisan točno določen znesek.

Uredništvo
13. januar 2021, 7:57

Foto: Getty Images

Športni direktor Bayerna Hasan Salihamidžić je s sodelavci pretehtal opcije in se odločil, da januarja ne bo trošil denarja za okrepitve. Bayern denar seveda ima, je eden finančno najbolje stoječih klubov v Evropi in če bo igralca potreboval, ga bo seveda lahko kupil. Vse skupaj je torej bolj stvar volje kot dejanskih finančnih omejitev.

V tej luči gre razumeti tudi najnovejšo in tudi najmočnejšo prestopno govorico, ki zadeva nemške prvake. Da se Bavarci zanimajo za vezista Floriana Neuhausa, nogometaša Borussie iz Monchengladbacha, ni novost. Triindvajsetletnik, od lanskega leta dalje tudi nemški reprezentant, kaže zelo dobro igre. 

Neuhaus prihaja iz družine, ki navija za Bayern. Sam se glede tega v zadnjem obdobju ni želel opredeliti, ni pa izključil ničesar. Nemški mediji poročajo, da bi Bayern lahko napadel, sploh, ker lahko igralca dobi brez pogajanj z Gladbachom.

V pogodbi ima Neuhaus zapisano odkupno klavzulo, ki znaša 40 milijonov evrov. To je za Bayern obvladljiv znesek, še dodatno pa so se v klubu lahko prepričali  tem, da je Neuhaus tega denarja vreden, na zadnji medsebojni tekmi, ko jim je prav Neuhaus zabil gol ob zmagi Gladbacha.

Poleg Bayerna naj bi se za Neuhausa zanimal tudi Real Madrid.