Bayern greni življenje Barceloni: Tarča je zlati deček, ki je znova registriran kot mladinec

Nemški Sky poroča, da je Bayern iz Munchna zelo pozoren na situacijok, ki se v Barceloni odvija okoli mladega zvezdnika Gavija.

Uredništvo
30. marec 2023

Gavi (Foto: Getty Images)

Barcelona je v zadnjih dveh letih prebrodila kup težav, ki so tako ali drugače povezane s finančno krizo, morebiten odhod mladega zvezdnika Gavija pa bi predstavljal sploh nekakšen vrh ledene gore vseh institucionalnih težav, s katerimi se mora ubadati katalonski klub.

Sodišče v Madridu je prejšnji teden razsodilo, da januarja sklenjena pogodba z Gavijem ni veljavna, kar pomeni, da se je Gavijev status znova spremenil v 'igralca iz klubske akademije', v kolikor Barcelona do konca junija z njim ne bo sklenila veljavne profesionalne pogodbe pa bi 18-letni čudežni deček španskega nogometa klub lahko zapustil kot prost igralec.

Že sama situacija okoli Gavija je takoj pritegnila zanimanje klubov evropske elite, ki se jim ponuja možnost, da enega najbolj nadarjenih nogometašev na svetu dobijo brezplačno, nemški Sky pa poroča, da situacijo še posebej pozorno spremljajo pri Bayernu iz Munchna

Bayern je že v preteklosti izkazoval zanimanje za Gavija in ga skušal omrežiti že preden je podpisal novo pogodbo z Barcelono. V Španiji sicer trdijo, da je Barcelona optimistična glede razpleta situacije, vseeno pa časa ni prav dosti, saj bi kot rečeno Gavi že čez tri mesece klub lahko zapustil kot prost igralec.