Bayern ima novega športnega direktorja: Salihamidžićev naslednik je v Leipzig pripeljal Benjamina Šeška

Bayern iz Munchna je včeraj uradno imenoval novega športnega direktorja.

Uredništvo
27. februar 2024

Max Eberl (Foto: Getty Images)

Pri Bayernu iz Munchnu se zaradi slabe sezone obeta kup sprememb, že v roku nekaj mesecev pa bo strokovno-trenerski štab kluba povsem prenovljen. Thomas Tuchel bo ne glede na to, kako se bo končala sezona, zapustil klub, že s 1. marcem pa bo svoje delo v Munchnu začel Max Eberl, cenjeni strokovni delavec v nemškem nogometu, ki bo postal Bayernov član uprave za športna vprašanja – po domače športni direktor.

Eberl je kot nogometaš zrasel v mladinskem pogonu Bayerna, kasneje pa je igral za Bochum, Greuther Furth in Monchengladbach. Po koncu kariere se je najbolj proslavil v vlogi športnega direktorja Monchengladbacha, v zadnjih letih pa je v isti funkciji deloval tudi pri Leipzigu in bil denimo na odgovornem položaju, ko je vrste Leipziga okrepil ta hip najbolj vroči slovenski nogometaš Benjamin Šeško.

"Celo otroštvo in mladost sem preživel v Bayernu, zato me ob povratku prevevajo zelo posebni občutki. Delo člana uprave za šport je velik izziv, h kateremu nameravam pristopiti z veliko mero spoštovanja in ponižnosti. Želim narediti vse, kar je v moji moči, da bo Bayern uspešen ter da bo svojim navijačem prinašal veliko veselja in radosti," je povedal 50-letni Eberl.