Bayern je dobil bitko za velikega upa Paris Saint Germaina

Nemški Sport Bild trdi, da je Bayern iz Munchna že sklenil dogovor s prvo okrepitvijo pred pričetkom nove sezone. Na Bavarsko naj bi se preselil eden najbolj zanimivih mladih centralnih branilcev v Evropi.

Uredništvo
16. junij 2020, 6:18

Bo Tanguy Kouassi kariero nadaljeval pri Bayernu? (Foto: Getty Images)

Nemški velikan Bayern je po poročanju časnika Sport Bild veliki zmagovalec bitke za izjemno nadarjenega centralnega branilca Paris Saint Germaina Tanguya Kouassija, ki bo kot vse kaže postal naslednji v PSG vzgojeni igralec, ki bo kariero nadaljeval na tujem. Kouassiju se pogodba s PSG izteče ob koncu letošnje sezone, s klubom pa se ni uspel dogovoriti za podaljšanje sodelovanja in bo tako v nov klub lahko prestopil brez plačila odškodnine.

Novica še ni uradno potrjena, a Sport Bild trdi, da je Bayern že dobil Kouassijev 'da' in da je komaj 18-letni centralni branilec med številnimi ponudbami največjih evropskih klubov izbral prav Bayernovo. Zanj so se po poročanju različnih medijev resno potegovali tudi Arsenal, Bayernov prvenstveni rival Dortmund in italijanski Milan.

Kouassi je v letošnji sezoni v vseh tekmovanjih zbral 15 nastopov, šestkrat pa je zaigral tudi v francoskem prvenstvu.

Sport Bild trdi, da je bil prihod Kouassija vse prej kot naključen, saj naj bi Bayern okoli njega pletel mrežo že vsaj leto dni. Vodja ogledniške službe Marco Neppe naj bi ga prvič opazil že na evropskem prvenstvu U-17 v Dublinu, odtlej pa naj bi Bayern potrpežljivo čakal na priložnost in jo kot kaže tudi dočakal.
 
adplus-dvertising