Bayern je na Otoku našel rešitev: Novi trener bo po seriji zavrnitev kot vse kaže Belgijec, ki je izpadel iz Premier League

Zdi se, da so pri Bayernu vendarle uspeli razrešiti trenersko enigmo za prihodnost. Thomasa Tuchla naj bi na Bavarskem zamenjal Vincent Kompany, ki je v zadnji sezoni z Burnleyem izpadel iz elitne Premier League.

Uredništvo
23. maj 2024

Vincent Kompany naj bi postal novi trener Bayerna. (Foto: Getty Images)

Angleški in nemški mediji poročajo, da je vodilna garnitura munchenskega Bayerna le uspela najti rešitev za trenersko vprašanje za prihodnost. Thomas Tuchel se brez dvoma poslavlja, naslednika na trenerskem mestu pa ni bilo enostavno najti, saj so se zavrnitve kandidatov vrstile ena za drugo.

No, zdaj je Bavarcem uspelo najti primernega naslednika in v kratkem lahko pričakujemo tudi uradno potrditev. Naslednji strateg Bayerna naj bi bil Vincent Kompany, ki je v zadnji sezoni vodil Burnley in je z njim izpadel iz elitne angleške Premier League.

Bavarci bodo za ta menever morali plačati tudi odškodnino, saj ima 38-letni Belgijec z angleškim klubom veljavno pogodbo do poletja leta 2028.

Informacije poravijo, ds bo nekdanji kapetan Manchester Cityja na stadion Allianz v Munchen odpeljal celoten strokovni štab, ki vključuje tudi pomočnika Craiga Bellamyja in trenerje Pieta Cremersa, Mika Jacksona in Floriberta N’Galulo.

Kompany se je od aktivnega igranja poslovil leta 2020, kot kapetan Manchester Cityja je osvojil štiri naslove prvaka Premier League. Za tem je kot trener vodil Anderlecht, pred dvema letoma pa je prevzel vajeti pri Burnleyu. Z njim je sprva osvojil Championship in se prebil med elito, v zadnji setoni pa je znova izpadel v drugi rang otoškega nogometa.