Bayern prenavlja svoje vrste: Obramba bo dobila še bolj azijski ton

Nemški mediji poročajo, da je Bayern že sklenil prestop japonskega branilca Hirokija Ita, ki se na Bavarsko seli iz Stuttgarta.

Uredništvo
13. junij 2024

Hiroki Ito (Foto: Getty Images)

Bayern iz Munchna bo prenovo ekipe očitno začel v obrambni vrsti, če so informacije nemških medijev točne pa bo ta v novi sezoni močnejša za kar dva igralca, ki sta v minuli sezoni blestela v majicah Bayernovih ligaških rivalov.

Iz Leverkusna naj bi se v Bayern preselil nemški reprezentant Jonathan Tah, novi član Bayerna pa naj bi postal tudi 25-letni Japonec Hiroki Ito, za katerega naj bi bil Bayern pripravljen plačati 30 milijonov evrov odškodnine.

Ito je centralni branilec, ki pa se dobro znajde tudi na položaju levega bočnega branilca, zato so se v Nemčiji še razpasla ugibanja, ali njegov prihod pomeni dokončno slovo odličnega Kanadčana Alphonsa Daviesa, katerega v svoje vrste vabi Real iz Madrida.

Ito je igralec, za katerega je Stuttgart plačal vsega pol milijona evrov odškodnine, tri leta kasneje pa bo kot kaže z njegovo prodajo zaslužil kar 30-krat višji znesek.